fjälls .

Ok, länge sedan uppdatering så ni får en snabbgenomgång av förra helgen + veckan. Jobbade i helgen, gjorde absolut ingenting av intresse förrän i torsdags, då hände det grejer. Dels ringde jag a-kassan, och hon måste ha gett mig fel uppgifter, så ska kolla upp det närmare sedan.

Dessutom for jag ju då till fjälls med kyrkan. Jag hjälper till som ung konfirmandledare ibland och nu var det då dags för läger i Saxnäs. Vi kom dit, packade in oss och jag tittade på konfirmanderna, har inte träffat gruppen jag var med så mycket innan, kunde få namn och kände mig allmänt malplacerad. Eftersom jag skulle upp och åka slalom en heldag på fredagen bestämde jag mig för att göra kväll redan klockan tio, efter att ha jobbat sju dagar i sträck är man ganska sliten.

Blev dock inte så mycket sömn och ville helst dö när jag blev väckt fredag morgon. Upp klev jag i alla fall, lyckades få i mig en tallrik gröt och sedan bar det av till backen i klimpfjäll. Där förstod jag återigen varför jag är kär i fjäll. Lite snö, fina backar och mycket trevligt sällskap, har inte åkt slalom på lite drygt ett år, och det har inte varit så roligt på åtminstonde 5. Fredag kväll skulle jag ha vaket tillsammans med Ingmar, alltså en av de andra ledarna. Dock stannade även Lena och Ulf uppe till typ ett, och få har nog skrattat så mycket åt jaktstarter och pensionärshockey som vi gjorde den kvällen. Klockan två höll jag på att slockna i soffan och gick därför upp på rummet och slocknade istället. Blev äntligen en natt där jag faktiskt fick sova lite.

Lördag fick jag dessutom lite sovmorgon, frukost, lite lektion, mässa, en powernap, lunch och sedan var det dags för det kanske roligaste på hela helgen:
Vi skulle bygga snöbivacker. Kort sagt, snögrottor vi kunde ha överlevt ett dygn i. Jag och Ulf högg i för kung och fosterland och efter två timmar hade vi en stor grotta som jag faktiskt tror vi kunde sovit i. Den fick dessutom ganska bra betyg av fjällräddaren som bedömde den. Sedan var det middag, avslappning och lek med konfirmanderna, vilket både de och jag tyckte var skitkul.

Även lördag hade jag blivit tilldelad nattvaket, denna gång med Ulf. Efter att konfirmanderna hade släckt runt ett satt vi och snackade i strax över två timmar. Ett samtal som verkligen fått mig att må bättre än på länge. Framförallt samtalet, men även resten av lägret har fått mig att orka ett tag till rent mentalt, även om jag är totalt utmattad fysiskt. Tack Ulf, Lena, Ingemar och konfirmanderna. You've made my year <3

oj .

Jag kunde inte hålla mig :D Startade om våran störda jvla dator och då funkade såklart allt perfekt.



I'm seriously on my way now!

flygbiljetter .

Tänkte boka mina flygbiljetter idag, allt kändes bra, jag skrev in alla uppgifter, läste dessutom det mesta av villkoren. Sedan trycker jag på fel jävla knapp, jag trycker att jag vill använda ett betalsätt som kostar, och det märker jag såklart inte förrän jag ser på priset att det blivit dyrare. VILKET annat företag tar en extra-kostnad om man vill betala med kort? Inget! Därför skiter jag nu i flygpoolen och bokar med seat24 istället.

Tror dock att jag väntar tills imorn, för nu är det snart konfirmation och sedan blir det jobb. Ska dock prata med både Ulf och chefen som att jag redan bokat biljetten. Jag vet ju när jag far och så, it's gonna be awesome!

Btw, jag måste börja lägga in bilder också känner jag.. Får lösa det nån dag.

Peace!


semlor .

Anledningen till att rubriken kommer en dag för sent är att jag fortfarande inte ätit någon semla. Min kära mor brukar alltid köpa efter jobbet, så jag brydde mig inte ens om att försöka få tag i en. Självklart har hon GLÖMT fettisdagen! Alltså måste jag idag gå på jakt själv, för även om semlor inte direkt är det bästa jag vet, så måste man ju i alla fall få en 1 gång/år.

Förövrigt så har jag och mamma pratat Australien. Hon ifrågasatte alla mina planer för att kolla hur genomtänkta dom var, jag hade svar på det mesta. Vissa grejer tyckte hon fortfarande var puckat, men det är ju faktiskt min resa. Kanske ångrar jag vissa beslut, men det hoppas jag kunna leva med. Hon ifrågasatte även mitt motiv till resan. Lätt, jag vill ha ombyte och äventyr. Att jag dessutom slipper jobbet på Sibylla är ju bara mer positivt.

Därför blir det att boka flygbiljetter snart, typ imorn. Då tänker jag även höra med Ulf (min prästkompis) om han kan skriva något om hur duktig, seriös och pålitlig jag är. Om han är på konfirmationen alltså.

Detta är det jag för tillfället kan komma på som skall ordnas, listan lär göras längre.

Visum
Flygbiljetter
Jillaroo
Försäkring
Boende första veckan
Körkort
Referenser (3st)
Prata med dom på Sibylla
A-kassan
Banken (fullmakt + bevis på 35.000 kr)
Översätta CV och andra papper

Peace!

reseplan ?

Sitter och funderar och funderar och läser och läser. Jag är så jäkla nördig på det viset. Skulle kunna sitta i dagar och kolla saker. Har i alla fall kommit fram till några saker:

1, Jag reser utan organisation, Visumet gick lätt att fixa så tror inte det blir några större problem med annat heller. Man får helt enkelt ta sig i kragen och våga, både vad gäller jobb och annat. Eftersom jag dessutom åker ner under lågsäsong blir det nog mindre problem. Måste då fixa boende, jobb, TFN (tax file number), mobilnummer och bankkort.

2, En grov reseplanering är klar:

Kommer ju ner första juli, blir antagligen Brisbane. Där stannar jag ett par dagar för att sedan åka vidare till Tamworth för Jillaroo-school (cowboy-kurs) i 14 dagar. Sedan ska jag försöka hitta ett farm-jobb, typ driva boskap i minst tre månader för att, om jag känner för det, kunna ansöka om Working Holiday Visa nr.2. Därefter blir planeringen luddig då jag inte vet hur farmjobbet blir, hur länge det känns kul och när jag vill fortsätta.

Men runt December/Januari tänkte jag fortsätta till en högsommar i Sydney och sedan ta mig upp längs kusten mot Cairns och Darwin. Dykning och surf tänkte jag lösa på vägen. Detta är, som sagt, en preliminär planering och förutom ankomst i Brisbane blir den nog inte mycket mer än preliminär. I slutet på maj måste jag fara hem då bror tar studenten, om resan inte känns avslutat då kanske jag far tillbaka. Vi får se om 1,5 år...

Geee, jag kanske bokar flyg imorn :O


jo .

Drömmandet går på högvarv, känns både bra och dåligt. Datumet för avresan är preliminärt satt till 29e juni ifrån Umeå flygplats. Just nu känns det värt att slippa x antal timmar på tåg/buss INNAN den riktiga resan ens har börjat. Jag dock ändra mig, vet ej. Har även suttit och kollat en hel del s.k jack- jillaroo school och vilka jobbmöjligheter de ger.

Jag tror det skulle vara AWESOME att jobba med att driva boskap. Jobbigt, ja. Smutsigt, ja. Stundtals självmordsframkallande, eventuellt. Jag känner dock att jag vill ha ett jobbigt, smutsigt och, kanske inte självmordsframkallande, men ett hårt jobb. Dessutom ett jobb som inte direkt finns i Sverige (hur ofta driver man boskap till häst liksom). Diverse servitris-jobb och liknande gissar jag är ganska lika vart man än jobbar. Dessutom tjänar man rätt bra, som jag har förstått det, och bor man mitt ute i ingenstans har man nog relativt små utgifter.

Har även börjat fundera på att åka utan organisation, det känns dock väldigt läskigt. Har inte kollat på skattenummer, bankkort osv men läst på flera ställen att pengarna man betalar till organisationer inte är värt det. Både jobb och annat ska tydligen vara relativt lätt att fixa ändå. Dessutom lever jag efter meningen "google is my friend", vad kan gå snett om man har tillgång till dator liksom? Tror dessutom att när man väl har kommit igång så blir allt mycket lättare. Hur det nu ska gå att somna med alla dessa funderingar är svårt att säga. Wish me luck?

hey .

Nu skiter jag i detta. Min tanke har alltid varit att design på en blogg är NÄSTAN lika viktig som innehållet, inte riktigt, märk väl, men nästan. Jag tänkte i alla fall börja med att presentera mig nu, så får jag fixa designen senare. Jag heter Stina Törnkvist, bor i Ö-vik (eller för er som tänkte svänga förbi, den heter egentligen Örnsköldsvik).

Anledningen till att jag ännu en gång tänkte satsa på att blogga är att jag planerar en resa till Australien. I Måndags, samma dag som jag skapade bloggen, gick jag även in på http://www.immi.gov.au/ för att ta första steget. I Australien är de lite kinkiga, de vill att Australiensiska jobb ska gå till Australiensare, dock vill de fortfarande säkra turismen till landet. För att lösa bägge dessa punkter har de kommit på en plan;

The Working Holiday Visa!

Detta möjliggör alltså för typ, studenter som vill resa, att åka till Australien och jobba lite för att dryga ut sin semesterkassa, briljant om du frågar mig! Det dummaste med visat är dock, det känns fortfarande inte riktigt som att dom vill ha in folk i Australien. Hela online-sidan för att söka känns fruktansvärt officiell (inte konstigt) och väldigt hotfull. Jag är en frisk och ganska anonym svensk, men jag trodde ändå nästan inte att jag skulle få något visum.


Anywho, jag sökte alltså visat måndagen den 8 Februari, gjorde det online, gick med på att det fick kontakta mig via mail och allt. Idag upptäckte jag att jag hade fått mail från dem igår. Tanken som for genom mitt huvud var "vad har det blivit för fel nu då?" Istället får jag beskedet att:

This is to advise that you have been granted a Working Holiday Visa, Subclass 417, on 09 February 2010.

Holy SHIT! I'm going to AUSTRALIA!!!


RSS 2.0