en mil lång kö .

Som rubriken lyder, kön till incheckningen var minst en mil lång. MINST! Innan dess hade jag stått och väntat på växling i en kö som var, om inte lika lång, så nästan. Pust, flygplatser är jobbiga.

När jag väl kom fram och skulle checka in så krånglar det såklart direkt. Problemet var att i mitt visum så har jag stavat mitt efternamn Toernkvist och på biljetten hade jag stavat Törnkvist, som då hade blivit Tornkvist. Alltså fick jag stå typ 20 minuter medan den stackars damen i incheckningen försökte lösa det. När hon löst det, blev det typ slut på kvittopapper, jag hade missförstått hur jag skulle checka in mitt bagage och allt som kunde gå fel gick kort sagt fel. Nu ska dock allt vara löst och mitt bagage väntar förhoppningsvis på mig i Brisbane.

Planen nu är att köpa lite godis/kolla alkohol och sedan gå och ta en öl i väntan på att få gå ombord. Ska bli skönt att slappna av lite! Vi hörs när vi hörs! Och hej då Sverige!


Stay frosty

2 days to go .

Håller som bäst på att förbereda packning, och ni läste rätt förbereda. Det skrivs listor, läggs i högar och kollas mått på handbagage. Allt för att när jag väl ska packa (och faktiskt är i Australien) så ska det gå så smärtfritt som möjligt.

Har lite saker kvar att fixa, men det känns nästan som att jag kommer ha det på tisdagmorgon också, trots att jag far tidigt tidigt.

Schemat för tisdagen:
Jag + familj börjar bilresan från Ö-vik till Umeå 07,00 (alltså kommer vi iväg tidigast 07,30)
Vi väntar på Umeå flygplats tills klockan 9,40 då planet (förhoppningsvis) lyfter. Tårfyllt hej då med familjen.
10,40 landar jag på Stockholms stolthet - Arlanda flygplats, lunch och incheckning på nästa flyg.
14,30 lämnar jag Sverige och flyger mot Thailand och Bangkok, där jag landar 05,50 på morgonen.
I Thailand väntar jag lite drygt två timmar, tills 07,55 då flyget äntligen lyfter mot Australien.
20,00 mellanlandar jag i Sydney och lyfter mot Brisbane klockan 21,10.
22,45 landar jag äntligen i Brisbane, ska då hitta mitt vandrarhem för att sedan sova i en vecka.

Allt är klart och betart - eller ja, typ. Kvar är lite smågrejer, som att köpa en pincett. Det känns konstigt att det inte känns konstigt. Fast tror fortfarande inte att jag har fattat det än, kommer inte fatta det förrän jag sitter helt själv på mitt rum i Brisbane, då kommer jag gråta en störtflod! Får se hur detta kommer gå asså :)

Ang. midsommar måste jag bara skriva:
Alla barnen plockade blommor utom Jöns, han plockade höns.
ASG

Stay Frosty!

someboby loves me .

Whooop! Idag är en helt jävla underbar dag! <3
Solen skiner, jag mår helt okej, och mamma har sagt att hon kan betala halva min försäkring!
Jag tänkte teckna en försäkring med det här företaget: http://www.europeiska.se/sv/, deras backup basic. Detta täcker eventuell sjukvård, den kostar typ, 9 kr/dag och jag är snål, så tänkte: YAY! Ska ju ändå inte ha med några värdesaker ändå, så vem bryr sig om bagageskydd liksom?

Dock ringde min mor idag och sa att eftersom det bara skiljde typ, 3000 för en försäkring hos trygg hansa (tror jag?) som hon tycker är bättre (okej, okej, den ÄR bättre), så betalar hon mellanskillnades! YAY! Idag tänkte jag dra mig till banken för att dels hämta ut en ny internet-dosa och dels skaffa ett intyg på mina tillgångar.

Det som dessutom gör den här dagen så jäkla bra är att jag ska säga hej då till en massa kompisar = FEST! Igår trodde jag att mina ögon höll på att svälla igen, då skulle jag ha dött och/eller grävt ner mig och aldrig kommit upp. Alternativt mördat några läkare, harsh but true. Idag när jag vaknar dock, så har svullnaden gått ner, förkylningen överhuvudtaget känns bättre och festen är ett faktum! Tänker dock ta det lugnt på alkohol-fronten, vilket inte innebär att man inte kan ha kul! Har man världens bästa kompisar så har man kul vad som än händer!

Nu - banken-hälsa på släkt-städa, sen - PARTY!


Stay FROSTY!

one week .

En vecka till jag åker, och jag har inte direkt något ansträngande kvar att göra. Hälsa på lite släkt, fira midsommar, festa med vännerna. Och packa, men den delen av förberedelser ignorerar jag för tillfället, haha.

Visum
Flygbiljetter
Jillaroo
Försäkring
Boende första veckan
Körkort
Referenser (2st)
Prata med dom på Sibylla

A-kassan
Banken (fullmakt + bevis på 35.000 kr)
Översätta CV och andra papper
Köpa en adapter

Sen ska jag väl försöka bli lite mer frisk också, om det går att anstränga sig till, vilket jag tvivlar på. Läkarna är lika inkompetenta som vanligt och har nu föreslagit en medicin mot halsbränna (?!?!), fast jag aldrig, i hela mitt liv, har haft halsbränna. Det känns verkligen som att de mest har fått slut på teorier, men vad kan jag göra åt saken? Jag skulle kunna äta och sova bättre och dricka mindre alkohol, men hur kul är det liksom?

Nu ska jag snart ut till stugan igen och ska då försöka sova tidigt, får se hur det blir med det :)


Stay frrrrosty!     (It's GREEEEEEEEEEAAAAAAAAT!)

the wonderful people .

Har så fruktansvärt underbara människor i mitt liv, hur jag levde utan dem/ska leva utan dem i ett år, vet jag inte. Visste det såklart även innan, men att säga hej då ger allt distans. Sagt hej då till de underbara människorna på kyrkan, love you guys! Träffade Sam, men måste snart säga hej då även till henne. Hur gör man detta? Seriöst?

stay frrrrrosty!

the a-team .

Filmen igår var seriöst 100ggr bättre än förväntat. The A-team är nu min nya favoritfilm, helt seriöst. Actionkomedin är tillbaka! Woot! Visst, det är inte realistiskt, det är inte alltid snyggt gjort (fast jag störde mig aldrig på effekterna). Men vem bryr sig? Det är roligt, fartfyllt och Bradley Cooper är snyggare än någonsin. Vad mer kan man begära liksom?

Idag har jag jobbat, bara 3 pass kvar nu. Knäppt. Nu ska jag snart gå och duscha och förbereda mig för utgång ikväll! Med Salome, min bästis för typ, 4 år sedan. Nu har jag inte träffat henne på ett år, så det känns SKITKUL! Imorgon blir det dessutom fika på UH med Lena och Johan på kyrkan, så känns kul att träffa dem en gång innan jag far, om än konstigt att liksom säga "hej då". Eller i alla fall "vi ses om ett år". Tur att facebook finns i alla fall, annars skulle man väl dö.

Ska ladda min kamera också, så kanske laddar upp lite bilder imorn. Kanske.


Stay Frosty

bio .

Bio idag med bror. the A-team. Awesome!



two weeks .

Två veckor till jag far, det är helt jävla sjukt! Har inte mycket kvar att göra nu, typ försäkring, internationellt körkort + att jag måste gå in på energihuset och säga upp mitt träningskort. Har några arbespass kvar, några fester att gå på och några personer att träffa. Men jag vet inte, det känns lite som att jag håller på att ställa mitt liv på stand-by. Någon som fattar vad jag menar? Stand-by, samtidigt som jag inte riktigt fattar att det faktiskt händer, det har som hela tiden varit så avlägset.

Vadå, ska jag snart till Australien?

Håller dessutom för fullt att förbereda midsommar-lekar, det går tungt, men brukar bli bra tillslut ändå. Om någon skulle fråga mig vilken min favorithögtid är skulle jag, tro det eller ej, svara midsommar. Vi samlas ofta hela släkten på min favoritplats i hela världen, stugan, vi äter gott, skrattar och leker. Midsommar är inte heller lika kravfyllt som jul (och det är bättre musik..!). Enda som saknas på midsommar om du frågar mig, är en julskinka! Då skulle högtiden vara perfekt.


Pappa kan kanske fixa?


Gud vad jag är flummig! Har varit det i typ, 2 veckor nu. Babblat och varit helt knäpp. Resfeber?

Anyways...

Stay frosty!

dagen efter dagen före .

Såå.. Jag kom ut på krogen tillslut igår och det blev en helt underbar kväll! Bra människor, bra dricka, bra sällskap, bra musik. Ja allt var bra :)

När mina första planer gick snett så planerade jag helt seriöst att gå ut ensam, och bara dansa. På krogen träffar man ju alltid någon att snacka med liksom. Dessutom efter två fina pepp-tal så bestämde jag mig för att det bara var lite patetiskt, haha.

Dock så hade jag tur, en arbetskompis ringde och ville hänga på så vi satte oss i stora lekparken och drack öl och snackade innan vi gick på olles där självförtroendet var på topp! Blev så nöjd :)



Idag kommer dessutom min älskade kusin hem från Sundsvall, har saknat henne så sjukt mycket <3 Nu sitter jag och förbereder tävlingar till midsommar och ska snart fara och fota Kajsas balfoton. Känner mig helt snurrig av någon anledning, men är så nöjd med mitt liv just nu. Teh Happiness!

woot woot

men daaaamn .

Är så jävla partysugen, ledig i helgen och det kändes verkligen YEEES!
Tyvärr så gick planerna åt helvete då ALLA ska jobba. Blir så förbannad! Gaah!
Inte på dom, självklart ska de jobba då dom får chansen, mest bara förbannad på typ, livet.

Nu har jag två onsdagar på mig att gå ut, men med min tur kommer alla jobba/ha slut på pengar/vara borta, precis då. Jävla sug. Detta bevisar verkligen att man ska ha MÅNGA kompisgrupper, får bygga på det senare. Nu ska jag vara arg hela kvällen, så ursäkta.

xoxo

schezus .

Okej, nu börjar allt bli verkligt. Jag vet, redan liksom? Men idag på jobbet stod jag och tittade på schemat för min sista jobbvecka, och kom fram till att jag har jobbat mitt sista pass med flera stycken. Tänk om jag aldrig ser dem igen liksom?

Igår bokade jag dessutom jillaroo + vandrarhem för nio dagar. Känns helt sjukt skönt! 21 dagar kvar tills jag åker, 7 dagar till att jobba. Måste säga det igen, det känns helt sjukt! Nervositeten börjar komma nu...

Visum
Flygbiljetter
Jillaroo
Försäkring
Boende första veckan
Körkort
Referenser (2st)
Prata med dom på Sibylla

A-kassan
Banken (fullmakt + bevis på 35.000 kr)
Översätta CV och andra papper
Köpa en adapter


Tills nästa gång, peace!


another try .

Okej, så nu har det dröjt ett tag igen, känner dock att det att dags att börja igen om jag tänker blogga i Australien. Nu börjar det ju faktiskt hända grejer, det är ju faktiskt bara 27 dagar kvar till jag far. 27 dagar av norrlänsk försommar, jobb och lite semester. Tänkte uppdatera min To Do-lista lite, så här ser det ut nu:

Visum
Flygbiljetter
Jillaroo
Försäkring
Boende första veckan
Körkort
Referenser (2st)
Prata med dom på Sibylla

A-kassan
Banken (fullmakt + bevis på 35.000 kr)
Översätta CV och andra papper
Köpa en adapter

Jag känner dock ingen oro än, men det kommer jag iofs inte heller göra förrän jag vaknar den 29e och faktiskt måste packa ner det sista och sätta mig i bilen för att fara till Umeå. Det känns nästan konstigt att svara att "men jag är ju inte hemma då" när man får förslag på vad man bör göra i sommar.


Här kommer jag vara om en månad. Fuckin' A!

RSS 2.0